Veilige wachtwoorden

Je hoort het regelmatig: kies een veilig wachtwoord zodat je gegevens niet door derden zijn in te zien. Zorg dat je wachtwoorden niet makkelijk te raden zijn en gebruik voor al je accounts en diensten verschillende wachtwoorden.

Toch kiezen we vaak voor een zwak, want makkelijk te onthouden wachtwoord: je eigen naam, die van je kinderen, je bedrijfsnaam, je geboorte – of trouwdatum, opeenvolgende cijfers als 123456 enz; allemaal vrij eenvoudig te kraken.

Maar wat is dan wel een sterk wachtwoord? Sterke wachtwoorden zijn lang, hebben verschillende tekens, cijfers en kapitalen. Maar hoe kan je deze moeilijkere wachtwoorden onthouden? Want je kunt ze natuurlijk niet met een post-it op je beeldscherm plakken….

Ik heb daar iets op gevonden: Ik kies niet een woord, maar een zinnetje als wachtwoord. Een zin die alleen ik kan weten, veilig en voor mij makkelijk te onthouden!

Wat doet Hostingvisions aan veiligheid?

Firewall
Onze Firewall staat zo strak afgesteld dat als er 5 keer een verkeerd wachtwoord is ingevuld het bijbehorende IP-adres wordt geblokkeerd. Zo voorkomen we dat hackers oneindig je wachtwoord kunnen raden.

Wachtwoorden genereren
Voor nieuwe accounts (web hosting en het klantenpaneel) genereren wij moeilijk te kraken wachtwoorden.

SSL-certificaat
Hostingvisions gebruikt een Extended Validation SSL-certificaat voor haar eigen websites en diensten. Dit herken je aan het groene balkje in je adresbalk. Eén van de dingen die dit systeem doet, is het versleutelen van het verkeer tussen jouw computer en de diensten van Hostingvisions. Zo kan niemand je wachtwoorden lezen wanneer je inlogt. Vanaf 30 euro per jaar heb jij ook een basis SSL-certificaat voor je website.

Benieuwd naar de veiligheid van je bestaande account bij Hostingvisions? Of heb je daar algemene vragen over? Neem contact met ons op.